huen

Regisztráció

Eseménynaptár

24csütörtök
2018. május
2018. május
 HKSzeCsPSzoV
1830123456
1978910111213
2014151617181920
2121222324252627
2228293031123
2345678910

Friss állásajánlatok

AKTUÁLIS

Hírek, aktualitások a Karon

A szegedi egyetemen tanuló 4 külföldi hallgató 1 városi munkahelyet teremt

Denverből a saját költségén utazott alma materébe, a szegedi egyetemre az öregdiák. De a Svédországban és az Angliában dolgozó doktor is fontosnak tartotta, hogy részt vegyen az idegen nyelvű orvosképzés elmúlt harminc évére emlékező ünnepségen és a Szegedi Tudományegyetem első nemzetközi alumni találkozóján. A különleges jubileumról és programról az egyik szervezőt, az SZTE Általános Orvostudományi Kar dékánját Bari Ferenc professzort kérdezte Újszászi Ilona. Az interjút itt olvashatják. 

Asklepios-med

Nemzetközi orvos-képzőművész kiállítás-sorozat
(2016. május 12: New York, Egyesült Államok)

Landolt az első légimentő az SZTE helikopter-leszálló tornyán

Az első légimentő 2015. július 9-én reggel landolt az SZTE új klinikai tömbjében kialakított Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztályhoz épített helikopter-leszálló pályára. Az SZTE heliport működésével jelentősen gyorsul és javul a súlyos sérültek, a szívinfarktusos betegek, a transzlapntációra várók egészségügyi ellátása.

Magyar kutatók – köztük az SZTE ÁOK két munkatársa – rangos nemzetközi elismerése

A Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem kutatóinak közös tudományos publikációja érdemelte ki idén a Laboratóriumi Medicina Európai Szövetsége (EFLM) díját, amellyel a legkiválóbb kutatási eredményeket felmutató szerzőket tüntetik ki. Ezt a rangos elismerést korábban még soha nem ítélték oda magyar szakembereknek.

Közös fényképeszkedéssel búcsúztak az orvostanhallgatók az SZTE-től

A hamarosan véget érő szemeszter adta utolsó lehetőséget kihasználva közös fotózkodással búcsúztak egymástól és a Szegedi Tudományegyetemtől a szegedi orvostanhallgatók csütörtök délután a Rektori Hivatal épülete előtt.

The Alumni Interview: Soteris Eleftheriou, MD

For the first part of the Alumni Interview Series in May, we spoke to Soteris Eleftheriou, MD, class of 2008.

ALUMNI Weekend

The University of Szeged invites you to the Alumni Weekend 2015 organized on the occasion of the 30th anniversary of the English Language Medical Program. Whether you graduated a year or more decades ago, whether from the Medical, Dental or Pharmacy Program, coming back together with your classmates for a reunion has special significance. The date of tis special event will be 18-20 September 2015. Join our Alumni database right now so that you can be one of the first 100 alumni attending the event for free by registering for the event as soon as the reunion registration process starts early spring 2015!

ÁOK, FOK, GYTK Alumni adatbázisa

Az ÁOK, FOK, GYTK létrehozott egy alumni programot a külföldi végzettek számára.

Asklepios-med, orvos-muzsikus koncert

Nemzetközi orvos-képzőművész kiállítás-sorozat
(2015. április 11: Szentendre)

Október hónap öregdiákja: Prof. Dr. Kaáli Géza - interjú a Szegeden épülő új Kaáli Intézetben

Prof. Dr. Kaáli Géza (SZOTE ÁOK '68) Amerikából hazatért tudós, a hazai meddőségkezelés atyja, a Kaáli Intézetek létrehozója, az optikális trokár nevű műszer feltalálója, az Albert Einstein egyetem klinikai professzora, az SZTE Senator Honoris Causája valamint a legnagyobb állami elismerések tulajdonosa. Mindezek mellett olyan ember...

Donorvizsgáló orvost keres a Plazmaszolgálat Kft.

A Plazmaszolgálat Kft. plazmaferezis központokat üzemeltet Magyarországon, októberben Szegeden nyíló központjába keres donorvizsgáló orvosokat.

Az Általános Orvostudományi Kar új vezetése

2014. július 1-jétől 2017. június 30-ig terjedő időszakban a kar vezetése a következőképpen módosult:

Szegedi Bőrgyógyászati Napok 2014

A Szegedi Tudományegyetem 2014. június 26-28. között rendezi meg a „Szegedi Bőrgyógyászati Napok 2014” című – az Európai Unió által támogatott projekt bevonásával – négy részes program-sorozatát.

Háziorvosi praxis Csákváron

Csákváron (Fejér Megye, Budapesttől 50km) kb. 2000 fős felnőtt háziorvosi praxis eladó. A praxis jól felszerelt, kiváló asszisztenciával és rendkívül jól bejáratott betegkörrel rendelkezik. Ügyelet nincs. Szolgálati lakás megoldható. Az ár megegyezés tárgyát képezi.

Fejlesztések a pszichiátriai projekt keretein belül

Elkezdődtek a "Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Alföldi régióban" című nyertes Európai Uniós pályázat fejlesztési munkálatai Szegeden. 

Az ÁOK dékáni tisztségére beérkezett pályázatok

Az Egyetem Rektora 2014. január 7-én pályázatot hirdetett az SZTE Általános Orvostudományi Kar dékáni tisztsége betöltésére 2014. július 1-től. A beérkezett pályázatok itt olvashatók.

MEGKEZDŐDÖTT A REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE SZEGEDEN

Az SZTE 2011-ben sikeresen nyújtotta be „Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a dél-alföldi régióban” című pályázatát. A projekt keretében belül a pszichiátriai és addiktológiai betegek, valamint a súlyos koponya- és agysérültek rehabilitációját célzó fejlesztés valósul meg, előbbi keretében a munkaterület 2013. december 17-én került átadásra a kivitelező részére.

Budapesten állítják ki Bugyi István porcelán emlékkorongját

Vértes László professzornak adta át Alma Materünk vezetője Görög Márta azt a kalocsai porcelán emlékplakettet, amelyet 1998-ban készítettek Bugyi István születésének 100. évfordulója alkalmából. A plakettet Sahin-Tóth István, szegedi főorvos az SZTE ÁOK Öregdiák Szövetségének alelnöke bocsátotta rendelkezésünkre.

Letoha Tamás győzött: a szegedi kutatóorvost választották az év példaképének

Sikertörténetnek nevezte a magyar vállalkozói világ tevékenységét Orbán Viktor miniszterelnök péntek este Az év példaképe-díj átadó gáláján, Budapesten. A díjat Letoha Tamás szegedi kutatóorvos vehette át.

Genersich Antal Díjban részesült Dr. Vécsei László

A Magyar Patológusok Társasága Genersich Antal Díjával tüntette ki az Általános Orvostudományi Kar dékánját, a Neurológiai Klinika tanszékvezető egyetemi tanárát, Dr. Vécsei László akadémikust. 

Elismerés tudásért, lelkesedésért - interjú Dr. Must Anitával

Az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központban beszélgettünk Dr. Must Anitával, aki idén novemberben négy másik szegedi tudóstársával együtt kapta meg a Junior Príma Díjat. A fiatal pszichiáter bensőséges hangulatot teremtve mesélt pályája indulásáról és az azóta szerzett tapasztalatokról, amelyek a díjra jelöléséig vezettek.

Üdvözlet

Minden kedves partnerének és volt hallgatójának kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván az SZTE Általános Orvostudományi Kar, az SZTE ÁJK Karrier Iroda és az SZTE Alma Mater!

4 SZTE-s tudós is Junior Príma díjat kapott

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székházában tíz fiatal tudós vehette át a Junior Prima Díjat  magyar tudomány kategóriában szerdán. Kilenc természettudós mellett egy irodalomtudománnyal foglalkozó szakembert ismertek el az idén már hetedik alkalommal átadott díjjal.

Az SZTE ÁOK Élettani intézetének tanársegédje Berényi Antal, Mándity István gyógyszerész, Must Anita egyetemi tanársegéd, pszichiáter szakorvos és Zádori Dénes, az SZTE ÁOK neurológiai klinika orvosa is részesült a 7000 eurós díjból. Dr. Kálmán Orsolya, aki jelenleg az MTA Wigner Fizikai kutatóközpont munkatársa az SZTE-n szerezte meg diplomáját és PHD-fokozatát.

Minden kitüntetettnek gratuláluk!

50 éves a szegedi Semmelweis Kollégium

Fél évszázaddal ezelőtt a legmodernebb intézményként nyitotta meg kapuit a szegedi Semmelweis Kollégium. A jubileum alkalmából ünnepi ülésnek adott otthont az épület, és díjakat is átadtak.

Felhívás:orvos-muzsikus koncert, 2013. szeptember 7-én Aggteleken

Az egészségügyben dolgozókról kizárólag a gyógyítás jut általában az emberek eszébe, azonban az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek, tudományos kutatók, ápolók, asszisztensek és egyéb szakdolgozók közül viszonylag sokan vannak, akik kevés szabadidejükben, általában kedvtelésből, saját vagy szűkebb környezetük szórakoztatására képző- vagy előadó-művészeti tevékenységet is folytatnak: valamilyen zenei hangszeren játszanak, énekelnek, esetleg saját együttesük van, (társas)táncolnak, avagy netalán festenek, szobrászkodnak, stb.

Tóth Márton, az Universiade-csapat vízilabdázója is kipróbálta a fényágyat

Október 29-én nyílt meg Szegeden Magyarország 19. SENSOLITE Egészségcentruma. Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó, az A-HÍD Szeged Beton kapusa és Tóth Márton vízilabdázó, aki szintén a Szeged csapatát erősíti valamint tagja volt a Vincze Balázs vezette aranyérmes Universiade-csapatnak is részt vettek az eseményen.

Életutam: Boda Domokos harmincéves szolgálata az egészségügy területén

Életutam címmel önéletrajzi könyvet adott ki Boda Domokos professzor, az SZTE gyermekklinikájának korábbi tanszékvezetője. A kötetet október 9-én mutatták be a SZAB-székházban.

Asklepios-med

Nemzetközi orvos-képzőművész kiállítás-sorozat
(2014. május 10: Bukarest, Románia)

„Íródnak” az ÁOK klinikáinak történetei

Részben már elkészültek az ÁOK klinikáinak történetei. A most következő beszélgetésben a Sebészeti Klinika történetéről hallanak, amely feladat egy részének megírására (a kezdetektől, a Petri Gábor professzor által irányított klinikai korszak végéig) Dr. Baradnay Gyula Tanár Urat kérte föl Dr. Lázár György Professzor, a Sebészeti Klinika igazgatója. 

Friss diplomás orvosdoktorokat köszöntöttek az SZTE-n

Az SZTE Általános Orvostudományi Kar diplomaátadó ünnepségét a TIK-ben rendezték június 29-én.

Az oldal teljes megtekintéséhez jelentkezzen be!