huen

Regisztráció

Eseménynaptár

24csütörtök
2018. május
2018. május
 HKSzeCsPSzoV
1830123456
1978910111213
2014151617181920
2121222324252627
2228293031123
2345678910

Friss állásajánlatok

Aktualitások

AZ SZTE Fogorvostudományi Karának hírei, eseményei

A Szegedi Tudományegyetem első nemzetközi alumni találkozója

2015. szeptember 18-20. között a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi, Fogorvostudományi és Gyógyszerésztudományi Kara először szervezett az idegen nyelvű képzésben egykor végzett hallgatók számára találkozót.

Megjelent az Alma Mater Magazin legújabb száma

A magazinban az előző és a jelenlegi tanév, öregdiákokat és egyetemi polgárokat érintő eseményeiről számolnak be az SZTE Alma Mater munkatársai.

Tájékoztató a Cambridge-i Egyetem PhD- és mesterképzésekre szóló magyarösztöndíj programjáról

A londoni Magyar Nagykövetség kezdeményezésére és közreműködésével létrejött a Cambridge-i Egyetemen a magyar ösztöndíj program, amelyre magyar hallgatók pályázhatnak tetszőleges témában PhD-képzésre, valamint közgazdasági és pénzügyi témában mesterképzésre. Az ösztöndíj pályázatot kiírták, a jelentkezéseket közvetlenül a Cambridge-i Egyetemhez kell benyújtani.

Benyújtási határidő: 2016. január 6.

ÁOK, FOK, GYTK Alumni adatbázisa

Az ÁOK, FOK, GYTK létrehozott egy alumni programot a külföldi végzettek számára.

Nemzetköziesítés: két díjat is elhozott az SZTE

A magyar felsőoktatás nemzetköziesítése című konferencián osztották ki a „Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért 2014” pályázat díjait. A Szegedi Tudományegyetem két egységének – az SZTE Fogorvostudományi Kar és az SZTE Klebelsberg könyvtár – külföldi hallgatókért végzett munkáját és programját is elismerték.

Egyedülálló képzést indított az SZTE a dentálhigiénia jegyében

2014 őszétől új, az országban egyedinek számító képzést indított el az SZTE-n a Fogorvostudományi Kar és Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar: a szájüregi betegségek megelőzését segítő szakembereket képeznek.

Elkészült az alma mater magazin FOK különszáma

A Fogorvostudományi Kar és az SZTE Alma Mater legújabb híreivel, érdekes interjúkkal.

Az SZTE polgárait ismerték el Szeged Napján

Rangos városi kitüntetést vehetett át a Szegedi Tudományegyetem és az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont több munkatársa. Köztük volt Karunk dékánja, Prof. Dr. Nagy Katalin is.

Alumni kutatás az Fogorvostudományi Karon

A felsőoktatási intézmény számára fontos a végzett hallgatóival való kapcsolattartás, valamint a visszacsatolás, és az ezt megalapozó informatív alumni adatbázis kiépítése.

2014-es alumni kérdőívünkben a Szegedi Tudományegyetem egykori hallgatóinak véleményére vagyunk kíváncsiak az universitasról, munkaerő-piaci kérdésekről, és nem utolsó sorban alumni szervezetünk tevékenységéről.

A kérdőívet itt érheti el!

Nemzetközi konferencia a paro-implantológia és az esztétikai fogászat jegyében

Nemzetközi konferencia a paro-implantológia és az esztétikai fogászat jegyében

Kezdetét vette a Szegedi Tudományegyetemen az a két napon át tartó nemzetközi konferencia, melyen 8 ország 14 neves vendég előadója számol be a fogorvostudomány és fogászat legnagyobb érdeklődésre számot tartó legújabb területeiről.

Elkészült a Kart népszerűsítő FOK-os hangulatfilm

Az elmúlt hónapokban nagy sürgés-forgás közepette forgott a kamera a Fogorvostudományi Kar épületeiben, különböző tantermeiben, rendelőhelyiségeiben, laboratóriumában, sőt számos, Szeged város nevezetességeit, varázslatos hangulatát meghatározó helyszínein is. Elkészült a rég várt FOK-ot népszerűsítő rövid hangulatfilm.

Science Café: Nanovilág a fogászatban

Az SZTE Tehetségpont tudománynépszerűsítő sorozata, a Science Café 2014. április 24-i alkalmán Györgyey Ágnes, az SZTE FOK Fogpótlástani Tanszék tanársegédje ismertette aktuális kutatási területét a hallgatósággal Nanovilág a fogászatban címmel.

Habilitáció a Fogorvostudományi Karon - Dr. Laczkóné Dr. Turzó Kinga

Karunk dékánhelyettese, Dr. Laczkóné Dr. Turzó Kinga egyetemi docens, fizikatudományból PhD-val rendelkező oktató (SZTE FOK Orálbiológiai és Kísérletes Fogorvostudományi Tanszék) 2014. február 14.-én habilitációs eljárás folyamatában nyilvános tantermi és tudományos előadásokkal bizonyította rátermettségét, szakmai és tudományos tevékenységét és bemutatta tudományos alkotó munkájának eredményeit.

 

Az SZTE Fogorvostudományi Kar Tudományos Továbbképző Konferenciája

Az SZTE FOK az Implantológiai és a Parodontológiai Társaság, valamint az International Congress of Oral Implantology támogatásával nemzetközi tudományos továbbképző konferenciát tart 2014. május 9-10-én az SZTE József Attila Tanulmány és Információs Központban.

100 éve született Prof. Dr. Tóth Károly

Tóth Károly professzor, a szegedi fogorvosképzés meghatározó alakja, az SZTE egykori rektora 2014. április 30-án ünnepelné századik születésnapját.

Támogatási felhívás

Az SZTE Fogorvostudományi Kar működését alapítványunk segíti, melyen keresztül Ön is támogatni tudja munkánkat.

Köszönjük!

Elismerő díjakat adtak át a nemzeti ünnep alkalmából

Kimagasló szakmai munkásságának elismeréseként Batthyány-Strattmann László Díjban részesült Prof. Dr. Nagy Katalin

Egyetemi Tavasz 2014

Egyetemi Tavasz 2014

2014. április 10 - május 10.

A BSc szintű dentálhigiénikus képzés fejlesztése és bevezetése Magyarországon

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív program keretében,75.991.058 Ft-ot nyert el a Szegedi Tudományegyetem, hogy a Fogorvostudományi Kar az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karral együttesen egy új képzést fejlesszen ki és indítson el.

WORKSHOP

A regeneratív és esztétikai parodontális sebészeti beavatkozások tervezhetőségének és eredményességének javítása a klinikumban.

2014. május 8.

A Lapcom Média Alapítvány és a Fogorvostudományi Kar összefogása

Delmagyarhu_logo

Három hét alatt elkészült Balasi Sándor új fogsora. A hajléktalan férfi a Lapcom Média Alapítvány egyik támogatottja volt. Az alapítványtól kapott százezer forint a kezelés árának nagyjából negyedét fedezte – a többi az SZTE Fogorvostudományi Kar felajánlása volt.

Bernbe látogattak a parodontológusok

A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar Parodontológia tanszéke csapatépítés keretében ellátogatott Bernbe a 1st International Symposium konferenciára.

Perspektívák a paro-implantológiában és az esztétikai fogászatban

A részleteket a kongresszus hivatalos weboldalán (http://www.symposiumszeged.com/) olvashatják az érdeklődők.

Szeged nem ereszti

Hét éve még szakvezetőként tevékenykedett, ma már dékánként áll a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának élén Nagy Katalin, akit a szakmai út bejárásáról, a női professzorok, vezetők helyzetéről faggattunk.

A fogorvostudomány kutatási lehetőségeiről tanácskoztak

A klinikum és a kutatás összekapcsolódásáról értekeztek november 25-én az SZTE Fogovostudományi Kar tudományos konferenciájának résztvevői. A nagyszámú előadás-sorozat során a lehetséges kutatási területeket mutatták fel.

Átvették diplomájukat az SZTE-s fogorvosok is

Összesen 48 hallgató fejezte be tanulmányait az SZTE Fogorvostudományi Karán.

Elhunyt Dr. Traub Eszter

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Traub Eszter felnőtt és gyermek fogszabályozó fogorvos, a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karának egykori kiváló oktatója, hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után 2013. április 15-én reggel elhunyt.

SZTE FOK tudományos konferencia

A konferencia 2013. április 26-27. között kerül megrendezésre a SZTE Tanulmányi és Információs Központban, Prof. Dr. Nagy Katalin Dékán Asszony és Dr. Urbán István szervezésében. A konferencia két fő témája a parodontológia és az implantológia, mivel a foghiány pótlása a páciensek, és az esztétikai implantációs sebészet és terápia legfontosabb kérdései közé tartozik.

Új oktatóteremmel gazdagodott a fogorvoskar

Többé nem kell körbeállni a demonstráló oktatót, minden hallgató külön monitorról követheti a műveletet – többek között ezt is tudja az a kilencszékes új oktatóterem, amit december 15-én adtak át az SZTE Fogorvostudományi Karán.

Szegedi orvosok segítik Talmácsit a mielőbbi felépülésben

Dr. Segatto Emil az SZTE Fogorvostudományi Karának tanszékvezető egyetemi docense - Talmácsi Gábor fogorvosa - és Prof. Dr. Dr. Piffkó József az SZTE ÁOK Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika vezetője - aki a műtétet végezte - mindent megtesz, hogy a sérült sportoló minél hamarabb visszatérhessen a versenyzéshez.

Az oldal teljes megtekintéséhez jelentkezzen be!