huen

Regisztráció

Eseménynaptár

24csütörtök
2018. május
2018. május
 HKSzeCsPSzoV
1830123456
1978910111213
2014151617181920
2121222324252627
2228293031123
2345678910

Friss állásajánlatok

Aktualitások

Legújabb hírek a GTK-n.

Az SZTE GTK a Snapchaten

Rövid videóüzenetek a Szegedi Tudományegyetem közgazdász hallgatóinak mindennapjairól: a Gazdaságtudományi Kar három diákja a Snapchat közösségi média felületen osztja meg élményeit a követőkkel.

Októbertől startol az Alma Mater 2015 őszi mentorprogramja!

A mentorprogram idei, őszi ciklusa most különösen kedvez a Gazdaságtudományi Kar hallgatóinak, hiszen széles a választék és neves cégek vesznek részt a programban. Azon hallgatók jelentkezését várják, akik egy szakember támogatását és segítségét várják, hogy biztosan a megfelelő pályára terelődjenek, és rálátást nyerjenek az adott szakterületre, a cégen belüli karrierlehetőségekre.

Konferenciafelhívás: Térségek versenyképessége, intelligens szakosodása és újraiparosodása

Tudományos konferencia a szegedi regionális versenyképességi kutatások 15 éves jubileuma alkalmából Szeged, 2015. október 13-14.

Fundamenta ösztöndíj alap és mesterképzésben résztvevőknek is

Az ösztöndíj alapításáról nyilatkozik Kazár Natália személyügyi vezető

Idén újra EcoCamp tehetséggondozó tábor az SZTE-n

2015. július 13. és 18. között 9-12. évfolyamos középiskolások számára szervez ingyenes tehetséggondozó tábort a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara. A pénzügyi ismereteket középpontba helyező táborba június 10-ig várják a jelentkezést.

OTDK: Miért választják a külföldi hallgatók az SZTE-t?

A magyar felsőoktatásban tanuló külföldi hallgatók motivációjának vizsgálata Kéri Anita.

Érdekes előadásokkal vár az SZTE Innovációs Nap

A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága 2015-ben is megrendezi a már hagyományosnak számító SZTE Innovációs Napot. 2015. május 14-én 9 órától az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban várják az innováció iránt érdeklődőket.

Március hónap Alma Mater Tagja Szakál Tamás Kutatás-Termelés MOL igazgató

A XX. SZTE Tavaszi Állásbörze megnyitóján 10. alkalommal adták át ma az Alma Mater Díjat, amelyet az értékelési szempontok alapján idén a Mol Group nyert el. Az elismerést a cég képvisleetében Szakál Tamás Kutatás-Termelés MOL igazgató vette át Prof. Dr. Szabó Gábor rektortól és Dr. Görög Márta Alma Mater vezetőtől. 

Az SZTE Gazdaságtudományi Karán végzett MOL igazgató a Szegedi Tudományegyetemmel való szoros együttműködést és a támogatást részükről öncélúnak is tartja, ugyanis úgy látja, saját előrehaladásuk szempontjából is fontos, hogy az egyetem kiváló későbbi munkatársakat képezzen vállalatuk számára. 

A Szakál Tamással az SZTE-hez való kötődésével kapcsolatban készítettünk interjút.

Hámori Balázs- A hiány hazai és nemzetközi fogadtatásáról

Hámori Balázs professzor tartott előadást március 5-én A hiány című Kornai-mű fogadtatásáról és hatásáról. A hiányt eddig a magyaron túl hat nyelven adták ki (angol, cseh, francia, kínai, lengyel, orosz) és japánul is tanulmánykötet jelent meg Kornai tollából e mű a témakörében.

Közgazdaságtudományi Konferenciát tartottak a Móra Ferenc Szakkollégiumban

2015. március 6-án a Móra Ferenc Szakkollégium Közgazdaságtudományi Konferenciát szervezett közgazdászhallgatóknak.

Ösztöndíjjal jutalmazzák az SZTE GTK legtehetségesebb hallgatóit

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Aulájában 2015. február 20-án a vállalati és alapítványi ösztöndíjak átadó ünnepségén 73 fiatal tehetség vehette át elismerő oklevelét. Idén először az angol nyelvű gazdálkodás és menedzsment képzésben résztvevő legjobb hallgatót is díjazták.

Legyél Te a jövő innovátora!

Elindult a Vállalkozástan a gyakorlatban című kurzus gyakorló vállalkozók részvételével. Konkrét problémák bemutatásával és megoldási kísérleteivel találkozhatnak a GTK-n újjáalakult Vállalkozásfejlesztés mesterszak hallgatói, akik csoportokat alkotva, csoportmunka keretében végzik el feladataikat.

2015-ben is Kornai kurzus

Kornai János munkásságát feldolgozó, 2014 tavaszán nagy sikerrel induló rendezvénysorozat folytatása idén is várja a közgazdaságtan és a történelem iránt érdeklődőket. A színvonalas előadások hetente kerülnek megrendezésre a Gazdaságtudományi Kar Kálvária sugárúti épületében.

Befektetői workshop az SZTE-n

2015. január 27-én 10 órától a Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Vállalkozásfejlesztési Központja kapcsolatépítési és tudásmegosztási céllal befektetői workshopot szervez a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Téli diplomaátadó ünnepség a GTK-n

Január 23-án 11 órától több mint 100 végzett hallgató veheti át oklevelét a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi Termében. Az átriumban az SZTE Alma Mater várja az öregdiákokat, akik akár azonnal leadhatják az Alma Mater mappákban talált "időkapszula űrlapjukat". 

GTK-s bál

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és a kar Hallgatói Önkormányzata idén november 15-én rendezte meg hagyományos báli ünnepségét a Tanulmányi és Információs Központban. 

Movember a GTK-n - Törődni az egészséggel férfias és megbecsült viselkedés

 A világszerte nagy népszerűségnek örvendő vicces, ám komoly témákat érintő társadalmi kampányhoz idén először szegediek is csatlakozhatnak a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának munkatársai szervezésében. Sportesemény, közös fényképezkedés, magyar és angol nyelvű szakmai programok várják mindazokat, hölgyeket és urakat, akik tenni szeretnének a jó ügy érdekében.

Elkészült az alma mater magazin GTK-s különszáma

A 2014-es legérdekesebb és legmeghatározóbb eseményei a Gazdaságtudományi Kar és az SZTE Alma Mater életében magazin formában.

„Marketing megújulás” - Marketing Oktatók Klubja 20. Konferenciája

Immár huszadik alkalommal rendezték meg a Marketing Oktatók Klubjának éves konferenciája, melynek 2014-ben ismét Szeged, az SZTE GTK adott otthont. A Magyar Tudományos Akadémia Marketingtudományi Albizottsága valamint a Magyar Marketing Szövetség támogatásával szervezett konferencia célja a hazai marketing oktatás és kutatás folyamatos fejlődésének, valamint a marketing oktatók és kutatók találkozásának, eszmecseréjének elősegítése volt.

E-kereskedelmi trendekről tartottak előadást a GTK-n

A jelenlegi és várható internetes marketingszokásokról beszélt a CIB ECOdemia Nyári Egyetemén Révész Balázs, a Szegedi Tudományegyetem marketing és kommunikációs igazgatója.

Jubileumi diplomaosztó a Gazdaságtudományi Karon

A szinte napra pontosan 15 évvel korábban alapított Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2014. július 4-én tartotta jubileumi diplomaosztóját. Visszatérve az első diplomaátadó ünnepségek helyszínére, újra a Szegedi Nemzeti Színház adott otthont az eseménynek. Az előírt feltételek szabályszerű teljesítése után 203 jelölt diplomájának átadására került sort

Szegedi piackutatók - 2014 legjobbjai

Ahhoz már hozzászokhattunk GTK-s körökben, hogy igen magas színvonalú munkát tudunk kiadni a kezeink közül, OTDK-n tarolni szoktunk és azon sem csodálkozunk, ha a szegediek neve eredményhirdetéskor egy lapon szerepel a Corvinus hallgatóival. Azonban különösen megsüvegelendő, hogy ez év május 19-én az V. Országos Piackutatási Diákversenyen a döntőbe jutott öt csapat közül három is az SZTE-t képviselte – és ha már így alakult, az első négy helyből hármat a Tisza-partiak hoztak el, akiket a következő hasábokon keresztül faggattam a sikerükről.

Harmadszor rendeznek EcoCamp-tábort az SZTE GTK-n

A gazdasági témájú tehetséggondozó tábor programjaiban 28 középiskolás fiatal vesz részt öt napon át.

Jövőkép és stratégia

Magyar Nemzeti Bank gazdaságstratégiáért és tervezésért felelős ügyvezető igazgatója tartott előadást a GTK-n.

15 éves a Gazdaságtudományi kar

A Gazdaságtudományi Kar idén ünnepli 15 éves évfordulóját, melynek alkalmából 2014. július 4-én a Szegedi Nemzeti Színházban tartanak nagyszabású ünnepséget, a kar Diplomaosztójával egybekötve. Az SZTE Alma Mater várja volt hallgatóinak egyetemhez kötődő emlékeit.

Alumni kutatás a Gazdaságtudományi Karon

A felsőoktatási intézmény számára fontos a végzett hallgatóival való kapcsolattartás, valamint a visszacsatolás, és az ezt megalapozó informatív alumni adatbázis kiépítése.

2014-es alumni kérdőívünkben a Szegedi Tudományegyetem egykori hallgatóinak véleményére vagyunk kíváncsiak az universitasról, munkaerő-piaci kérdésekről, és nem utolsó sorban alumni szervezetünk tevékenységéről.

A kérdőívet itt érheti el!

Az SZTE GTK vendége volt „a közgazdaságtan élő legendája”

Kornai János professzor az életművét méltató egyetemi kurzust tisztelte meg, és többek között arról szólt, hogy szükség van tandíjra a magyar felsőoktatásban, hiszen abból például maguk az egyetemek is fejlesztéseket hajthatnak végre.

Kérdezz felelek

A PartyPonty.hu újonnan indult rovatában oktatók felelnek a kicsit bensőségesebb, nem annyira szakmai kérdésekre. A sorozat cikkeit kattintás után olvashatja.

Nemzetközi hetet rendeztek az SZTE GTK-n

Külföldi oktatók tartottak szemináriumokat, workshopokat az SZTE Gazdaságtudományi Karon mesterszakos és Erasmus-ösztöndíjas hallgatóknak.

A kockázatkerülés és a deficit összefüggéseiről a SZAB-ban

A magyar mentalitásról és a gazdaság problémáiról tartott előadást Csillag István közgazdász 2014. március 13-án a SZAB-székházban.