huen

Regisztráció

Eseménynaptár

22kedd
2018. május
2018. május
 HKSzeCsPSzoV
1830123456
1978910111213
2014151617181920
2121222324252627
2228293031123
2345678910

Friss állásajánlatok

GYTK aktuális

A legújabb hírek a karon.

Elhunyt Falkay György

Szeptember 8-án, életének 73. évében elhunyt Falkay György professzor, az MGYT Gyógyszerkutatási Szakosztályának elnöke, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszerhatástani és Biofarmáciai Intézetének emeritus professzora.

Toledo és Szeged: tovább erősödik a két Gyógyszerésztudományi Kar együttműködése

A két kar dékánja aláírta a megújított együttműködési megállapodást.

ÁOK, FOK, GYTK Alumni adatbázisa

Az ÁOK, FOK, GYTK létrehozott egy alumni programot a külföldi végzettek számára.

Szegedi gyógyszerészhallgató nyerte az idei Dr. Rácz István Alapítvány díját

Rácz István professzor emlékére létrehozott magánalapítvány – elsősorban – gyógyszerész PhD-hallgatók munkájának támogatására ajánl fel pénzjutalmat, melyre 2014. június 1-jéig lehetett pályázni. 

Bensőséges hangulatú könyvbemutató a GYTK-n - Kedvessy György

Az SZTE Gyógyszerésztudományi Kara és Gyógyszertechnológiai Intézete 2014. január 29-én rendezte meg prof. dr. Kata Mihály „KEDVESSY” című könyvének bemutatóját, melyen Prof. Dr. Hohmann Judit, a kar dékánja elnökölt . A szerzőn kívül prof. dr. Klebovich Imre (SE, Gyógyszerészeti Intézet), dr. Zsoldosné dr. Jerémiás Ildikó (SZTE, Dékáni Hivatal nyugalmazott vezetője) és prof. dr. Erős István (SZTE, Gyógyszertechnológiai Intézet) fűztek visszaemlékező gondolatokat Kedvessy Professzor Úr életútjához. A bemutatón családtagok, volt munkatársak, ismerősök és más érdeklődök vettek részt. Az összeállítás a JATEPress gondozásában jelent meg, de kereskedelmi forgalomba nem került. Aki lapozgatja a könyvet betekintést nyer Kedvessy Professzor Úr tanulmányaiba, budapesti és szegedi munkásságába illetve nyugdíjas éveibe.

Üdvözlet

Minden kedves partnerének és volt hallgatójának kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar és az SZTE Alma Mater!

4 SZTE-s tudós is Junior Príma díjat kapott

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) székházában tíz fiatal tudós vehette át a Junior Prima Díjat  magyar tudomány kategóriában szerdán. Kilenc természettudós mellett egy irodalomtudománnyal foglalkozó szakembert ismertek el az idén már hetedik alkalommal átadott díjjal.

Az SZTE ÁOK Élettani intézetének tanársegédje Berényi Antal, Mándity István gyógyszerész, Must Anita egyetemi tanársegéd, pszichiáter szakorvos és Zádori Dénes, az SZTE ÁOK neurológiai klinika orvosa is részesült a 7000 eurós díjból. Dr. Kálmán Orsolya, aki jelenleg az MTA Wigner Fizikai kutatóközpont munkatársa az SZTE-n szerezte meg diplomáját és PHD-fokozatát.

Minden kitüntetettnek gratuláluk!

Kitüntetések, jubileumi diplomák, gyógyszerészavatás

Generációk találkozása az a Szent-Györgyi Napok ünnepi ülésén. 2012. november 16-án az SZTE TIK kongresszusi termében került megrendezésre a XIX. Szent-Györgyi Napok központi ünnepsége az egészségtudományi karok részvételével. A Gyógyszerésztudományi Kar részéről Prof. Dr. Hohmann Judit dékán beszélt a Kar elmúlt évéről, sikereiről, mely során hangsúlyozta, hogy az SZTE GYTK megőrizte vezető szerepét a hazai gyógyszerészképzésben és meg tudta taratni magas szintű kutatási-pályázati tevékenységét is.

Fókuszban a hivatástudat

Az SZTE ÁOK GYTK Öregdiák Szövetség díjátadó ünnepsége

Gyógyszerészdoktorokat avattak a TIK-ben

Az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar diplomaátadó ünnepségét június 29-én tartották.

Falkay György 70 esztendős

Hetvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték április 26-án a SZAB-székházban Falkay Györgyöt, az SZTE GYTK Gyógyszerhatástani és Biofarmáciai Intézetének professzorát. Arany Mihály interjúját az ünnepeltel olvassa el itt!

Fűből-fából orvosság – GYTK-s szakember adott elő a múzeumban

Csupor Dezső, az SZTE Gyógyszerésztudományi Karának egyetemi adjunktusa tartotta a Móra Ferenc Múzeum Szívdobbanás című tárlatához kapcsolódó utolsó előadást március 1-jén, melyben főként a szív- és érrendszeri betegségeknél alkalmazható gyógynövényekről beszélt.

Arany Mihály cikkét olvassa el itt.

Az oldal teljes megtekintéséhez jelentkezzen be!