huen

Regisztráció

Eseménynaptár

22kedd
2018. május
2018. május
 HKSzeCsPSzoV
1830123456
1978910111213
2014151617181920
2121222324252627
2228293031123
2345678910

Friss állásajánlatok

Aktuális

Jó fizetést ígér az SZTE-s diploma

Elkészült a 2009/2010-es és 2011/2012-es tanévben alap- és mesterképzésben végzett hallgatók munkaerő-piaci helyzetét bemutató jelentés. A frissdiplomások elhelyezkedési lehetőségeit feltáró adatbázis szerint az orvos- és egészségtudomány képzési területeken, a Szegedi Tudományegyetemen végzettek keresnek havonta a legtöbbet.

Bemutatták Szarvas Isván újságíró, volt MK-s hallgató interúkötetét

Az MTA Könyvtár és Információs Központ Agora-sorozatában mutatták be az eljövenő Őszi Kulturális Fesztiválra is meghívott Szarvas István újságíró két könyvét, a 2014-ben megjelent Újra kérdeztem - Válaszoltak! című interjúkötetet és a Héthatáron innen és túl című bibliográfiát az intézmény konferenciatermében.  

Szegedi mérnök hallgatókkal találkozik a világbajnok autós

Michelisz Norbert, Európa-kupa és többszörös világbajnoki futamgyőztes magyar autóversenyző, a túraautó-világbajnokság első magyar résztvevője 2015. március 24-i szegedi látogatásán az SZTE mérnök hallgatóival is találkozik.

Az SZTE Mérnöki Karán is elindul a duális képzés

Idén először jelentkezhetnek a Szegedi Tudományegyetem gépészmérnök képzésére felvételt nyert hallgatók duális képzésre. Az intézmény nyolc vállalati partnert tudhat maga mögött, ahol szeptembertől 10-15 diák kezdheti meg gyakorlatorientált tanulmányait.

Garancia ügyintézői állás olaszországi munkavégzéssel (a Beck@Partners állásajánlata)

A megbízó a világ egyik vezető globális szolgáltatója a műszaki üzleti megoldások tekintetében az autóiparban.
Olaszországi csapatuk bővítéséhez keresnek - 12 hónap határozott időtartamra - elsősorban műszaki diplomával, nagyon jó angol ÉS magyar nyelvtudással szakembert garancia ügyintézői pozícióba.

Élelmiszermérnököt keres az Aviland Kft.

Termelésvezetői feladatok elvégzésére keres élelmiszermérnököket kerekegyházi és Kiskunmajsai baromfifeldolgozó üzemeibe az Aviland Kft. Friss diplomával rendelkezők előnyben.

Keszthelyi-Szabó Gábor: Siker és versenyszellem az SZTE Mérnöki Karán

A duális képzést elsőként indítja el a Szegedi Tudományegyetemen a Mérnöki Kar. A dékán, Keszthelyi-Szabó Gábor szerint hagyományos jellemzőjük a gyakorlatorientált képzés, új törekvésként pedig az oktatás és a kutatás egysége jellemzi az SZTE MK munkáját.

 

Duális képzést indít az SZTE Mérnöki Kar

A felsőoktatási duális képzési rendszer új hullámába a Szegedi Tudományegyetem is bekapcsolódik. Az SZTE Mérnöki Kar gépészmérnök szakján tanulhatnának az első, duális képzésre jelentkező fiatalok. Az SZTE Szenátusa támogatja az elképzelést, az eddigi tapasztalatokról workshopot tartottak.

Segítsd a Mérnöki Kar pneumobil csapatát egy lájkkkal!

A Mérnöki Kar hallgatói a jövő héten a Techtogether versenyen vesznek részt a Hungexpo Automotive járműipari kállításán. A verseny részeként a lájokért is folyik a küzdelem a felsőoktatási intézetek között egy 100.000 forintos pénzügyi támogatásért. Az MK pneumobil csapat jelenleg második a "lájkversenyben", így még segíthetünk nekik, hogy ők nyerjenek.

Újabb SZTE-s pneumobil sikerek

3 csapattal jelentkezett és 2 díjat is nyert a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara az Aventics Pneumobil Gálafutamon. A levegővel hajtott járművek kecskeméti seregszemléjén a gyorsulási verseny 2. és 3. helye mutatja az SZTE műszaki képzésének színvonalasságát is. Az SZTE Alma Mater és a Mérnöki Kar közös pályázata is segíti a versenyre készülő csapatokat. Ezúton is köszönjük a Delta Informatikai Zrt. és a Varinex Kft. támogatását.

CNC-technológus - gyártástervező (állásajánlat)

CNC technológus-gyártástervező pozícióba keres gépészmérnök diplomával rendelkező, munkavállalót Heves megyei cégcsoport. 

Elkészült az alma mater magazin MK-s különszáma

A 2014-es legérdekesebb és legmeghatározóbb eseményei a Mérnöki Kar és az SZTE Alma Mater életében magazin formában.

Pályázatot nyertek a Mérnöki Kar hallgatói

Tavasszal pályázhattak a Mérnöki kari hallgatók Az SZTE Alma Mater alapítványa, a Szegedi Universitasért 2007 Alapítvány és Dani Annamária, valamint az Alapítvány és az Intelligens Régió által felajánlott százötvenezer, illetve százezer forintos összegre. A díjakat a két nyertes hallgató az SZTE MK diplomaátadó ünnepségén vehette át 2014. június 28-án.

 

Mérnöki-műszaki konferencia az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara és az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság szervezésében rendezik meg 2014. április 25-én a hagyományos nemzetközi ICoSTAF mérnöki-műszaki konferenciát.

Üdvözlet

Minden kedves partnerének és volt hallgatójának kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván az SZTE Mérnöki Kar és az SZTE Alma Mater!

Karrier napok a mérnöki karon - Sikeres végzettek előadása

Nap mint nap,  számos fórumon értesülünk a ma pályakezdőjének nehéz helyzetéről.  A diploma megszerzése utáni – de már a felsőoktatási tanulmányok közbeni –  időszak is a jövő tervezésével telik. Kevés olyan hallgató van, akit ne foglalkoztatna a téma: Hol fogok dolgozni? Milyen lesz az első munkahelyem? – és ami a legfontosabb: Mit adott az egyetem számomra, amit a munkaerőpiacon, munkahelyemen hasznosítani tudok?

Nyertek, nyugdíjba küldik a sűrített levegővel hajtott masinát - szegedi seniorok győzelme Egerben

Az idei, sorrendben hatodik Nemzetközi Rexroth Pneumobil versenyen a Szegedi Tudományegyetem MK Laren nevű csapata diadalmaskodott a tavaly bevezetett Senior kategóriában.

A gyakorlati oktatásban segíti újvidéki partnerét az SZTE Mérnöki Kar

Az IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program részeként Magyarország és Szerbia számos partnerkapcsolatot köt, ezek közé tartozik a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara és az Újvidéki Egyetem Technológia Kara közötti együttműködés: az Európai Unió anyagi támogatásával az intézmények közös kutatási projekttel fogadtak „vízbarátságot”. Ennek keretében a „képzők képzése” zajlik szeptember 23. és 26. között Szegeden.

II. Pneumobil Gálafutam

A Mérnöki Kar három pneumobil csapata vett részt a II. Bosch-Rexroth Gálafutamon 2013. szept. 7-én. Bár nem az elsők között végeztek, mégis egy remek versenyt tudhatnak maguk mögött, ami alkalmat adott a következő országos és nemzetközi versenyekre való felkészüléshez. 

Dobogós lett az SZTE TTIK csapata az országos programozói versenyen

Az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar együttese a 2., az SZTE Mérnöki Kar csapata a 10. helyet szerezte meg a XIX. Országos Irányítástechnikai Programozó Versenyen.

Az idei, immár 19. alkalommal megrendezett Országos Irányítástechnikai Programozó Versenynek április 3. és 5. között az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara adott helyet.