huen

Regisztráció

Eseménynaptár

22kedd
2018. május
2018. május
 HKSzeCsPSzoV
1830123456
1978910111213
2014151617181920
2121222324252627
2228293031123
2345678910

Friss állásajánlatok

Aktuális

Legújabb hírek a karon

Egész évben kiválóak: a hallgatók a főszereplők az SZTE TTIK falinaptárán

Diákbarát falinaptárt készített a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar. Az SZTE TTIK 12 hónapon át friss kiadványán a doktorandusz és mesterszakos hallgatók mellett helyet kaptak a még csak az alapszakot végző, de már tanulmányi sikereket elérő fiatalokkal kapcsolatos információk is.

Jelentkezés Részismeretek szerzése képzésre

Jelentkezési határidő: 2015. augusztus 26.

Befejezte munkáját a lézerek orvosi alkalmazásával foglalkozó LAMELIS

A tumorral küszködők és a fogágy-betegségben szenvedők számára is új gyógyászati lehetőségeket kínál a lézer. A lézerek legmodernebb orvosi alkalmazását tárgyalta a II. LAMELIS. Az SZTE 2015. július 18-án zárult nyári egyetem munkájáról szegedi kutatókat, előadókat kérdeztünk.

„Legyen a zene mindenkié” a TTIK-n

2014. októberben is folytatódik az SZTE Zeneművészeti Kar „Legyen a zene mindenkié” koncertsorozata. Október 15-én 19 órakor a Természettudományi és Informatikai Kar Bolyai-épület Bolyai termében várják a zeneszerető közönséget.

Pillanatfelvétel a dékánoktól

A 2014-2015. tanév kezdetén az SZTE 12 dékánja ad pillanatfelvételt az általa vezetett közösség örömeiről és gondjairól, a kar helyzetéről és céljairól - az SZTE Média Centrum fölkérésére. A dékáni interjút az SZTE-kar életét bemutató kisfilm illusztrálja. Az első interjú Mucsi László, TTIK-s dékánnal készült.

A Természettudományi és Informatikai Kar új vezetése

2014. július 1-jétől 2017. június 30-ig terjedő időszakban a kar vezetése a következőképpen módosult:

Straub-napok az SZBK-ban

A Magyar Tudományos Akadémia  2014. május 28-29-én tartja a Szegedi Biológiai Kutatóközpont hagyományos Straub-napok konferenciáját.

Ismeretterjesztő előadás-sorozat a kormeghatározási módszerekről

Abszolút kormeghatározási módszerek a környezettörténet és a régészet szolgálatában indított ismeretterjesztő előadás-sorozatot az SZTE TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke.

Marie-Skłodowska Curie Akciók (MSCA) – Egyéni ösztöndíj (Individual Fellowships) pályázatok

A Horizont 2020 Marie-Skłodowska Curie Akciók (MSCA) keretében meghirdették az Egyéni ösztöndíj (Individual Fellowships) pályázatokat.

Hagyományteremtő minikonferencia a biológusoknál

Első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezték meg az SZTE TTIK biológiai kutatóműhelyeinek tevékenységét bemutató konferenciát.

Nyílt nap és kutatóprogramok támogatása a TTIK-n

2013. december 6-án két TTIK-s rendezvény is jutott egy napra: a TIK-ben a kar nyílt napot tartottak, a Szent-Györgyi Albert Agórában pedig tanári fórumot és kari kutatóiskolai napot. Előbbin a természettudományok iránt érdeklődő diákokat tájékoztatták, utóbbin kihirdették a 2013/2014-es tanév nyerteseit.

Üdvözlet

Minden kedves partnerének és volt hallgatójának kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar és az SZTE Alma Mater!

"A végtelent egyszerűsíti" - Krisztin Tibor

Az SZTE legújabb akadémikusai közül Krisztin Tibor az SZTE Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszékét és a Bolyai Intézetét irányítja. Az MTA levelező tagjává választott matematikust tanárokról és tanítványokról, a probléma születéséről és az alkotó gondolkodás lényegéről is 

Állami kitüntetések kari oktatóknak

A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést érdemelte ki Kérchy László, a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését Hegedűs Jenő, Varga Ferencné pedig Trefort Ágoston-díjban részesült.

TTIK-s diplomaosztó és Sófi-díjátadó az István, a király jegyében

Július 7-én tartotta diplomaosztóit az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara, a 11 órás alkalmon a korábbi évek hagyományaihoz híven idén is átadták a Sófi-alapítvány ösztöndíjait – az alapítvány díszvendége idén Szörényi Levente zeneszerző, előadóművész volt.

Dobogós lett az SZTE TTIK csapata az országos programozói versenyen

Az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar együttese a 2., az SZTE Mérnöki Kar csapata a 10. helyet szerezte meg a XIX. Országos Irányítástechnikai Programozó Versenyen.

Az idei, immár 19. alkalommal megrendezett Országos Irányítástechnikai Programozó Versenynek április 3. és 5. között az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara adott helyet.