huen

Regisztráció

Eseménynaptár

22kedd
2018. május
2018. május
 HKSzeCsPSzoV
1830123456
1978910111213
2014151617181920
2121222324252627
2228293031123
2345678910

Friss állásajánlatok

Aktualitások

A legfrissebb hírek, események a karon.

Zeneszerző a felhők felett

Tóth Péter, az SZTE Zeneművészeti Kar dékánja, munkaidejében a zene szárnyán, szabadidejében a fiával repül. Marcell utasszállító repülőgép pilóta szeretne lenni, édesapja minden gyakorló útjára elkíséri.

Szegedi kötődésű harsonaművészek nemzetközi sikerei

Dr. Gyivicsán György harsonaművész a Zeneművészeti Kar főiskolai docense, abban a megtiszteltetésben részesült, hogy meghívták az Olaszországban november 9-14. között megrendezett 26. „ Citta di Porcia” nemzetközi harsonaverseny zsűrijébe. Az ott szerzett tapasztalatairól kérdeztük egy rövid interjú erejéig.

Alma Mater Classic 5.

Idén utoljára lép színpadra az SZTE ZMK tanári kara  a Zeneművészeti Kar és az SZTE Alma Mater közös szervezésében az ötödik Alma Mater Classic esten, melyet november 23-án, hétfőn 19.00-tól tartunk az SZTE ZMK Fricsay Ferenc termében. A program:

Székfoglaló - Fogadja örökbe a Fricsay-terem székeit!

2015. szeptemberében egy új kezdeményezés indul a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán: lehetőség nyílik a Fricsay Ferenc hangversenyterem székeinek „örökbefogadására”.

Kínai-magyar nap az SZTE Zeneművészeti Karon

Kínai-magyar baráti napot szervez a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar azzal a céllal, hogy a fakultás kínai diákjai Magyarországon tartózkodásuk alatt megismerkedjenek Szeged városával, barátságot kössenek a magyar hallgatótársakkal. 2015. április 29-én 8 óra 30 perctől a szegedi egyetem zeneművészeti fakultás kínai és magyar hallgatói közösen fedezik fel Szegedet, ellátogatnak a vadasparkba, közös bowlingozást szerveznek.

 

XI. Szegedi Nyári Akadémia

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara XI. Nyári Akadémiáját hirdeti meg. A programra 2015. június 15-ig lehet jelentkezni. Az ünnepélyes megnyitó 2015. július 7-én lesz. 

Alma Mater Classic II.

Március 2-án (hétfőn) 19 órakor kerül sor a második Alma Mater Classic koncertre az SZTE ZMK Fricsay Ferenc Hangversenytermében, ahol a Kar oktatói lépnek fel az érdeklődő közönség előtt A koncertre az Alma Mater tagok, a diákok és a nyugdíjasok kedvezményes, 1000 forintos áron vásárolhatnak jegyet. 

Vastaps és varázslat

Tegnap este a ZMK Fricsay termében számos SZTE-s oktató illetve volt hallgató közreműködésével nyújtott igazi felejthetetlen élményt a zenerajongóknak az első Alma Mater Classic koncerten a Zeneművészeti Kar előadói gárdája.

II. Szegedi Rézfúvós Napok

2014. november 17. 10.00-17.00 Fricsay terem. "Miként hat egymásra a kortárs zene és a fúvástechnika” a Dél-Alföldi i Rézfúvós Egyesület szervezésében. Meghívott előadók: Hőna Gusztáv - harsonaművész, a Zeneakadémia egyetemi tanára és Szentpáli Roland - tubaművész, a Nemzeti Filharmónikus Zenekar tagja. Részletes program:

„Legyen a zene mindenkié” a TTIK-n

2014. októberben is folytatódik az SZTE Zeneművészeti Kar „Legyen a zene mindenkié” koncertsorozata. Október 15-én 19 órakor a Természettudományi és Informatikai Kar Bolyai-épület Bolyai termében várják a zeneszerető közönséget.

Sikeresek az SZTE Zeneművészeti Kar tehetséges harsonásai

Az SZTE Zeneművészeti Kar rézfúvós tanszakának hallgatói, Major Lilla és Czirok Zoltán szép eredményeket értek el a 2014. június 7-9. között Budapesten megrendezett III. Corpus Országos Szakközépiskolai és Főiskolai Harsonás Találkozó és Versenyen.

Emléktábla- és teremavató ünnepség a ZMK-n Berdál Valéria tiszteletére

Berdál Valéria opera-énekesnő, a szegedi operajátszás kiemelkedő alakjának munkássága előtt tisztelegve 2014. április 17-én 16 órakor emléktáblát avatnak a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karon.

"Megmutatni magunkat, hogy vagyunk."

Tóth Péterrel, a Zeneművészeti Kar dékánjával a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny kapcsán beszélgettünk. A szervezéssel kapcsolatos teendőkön és a célok kívül az is kiderült, milyen a folyamatosan ingázó zeneszerző élete, viszonya Szegeddel, az egyetemmel, a dékáni teendőkkel és a csapattal, akikben igazán hisz.

 

ZMK-s siker a Kadosa Pál Emlékversenyen

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara által rendezett Kadosa Pál Emlékversenyen az SZTE ZMK zongoristái sikeresen szerepeltek

 

Üdvözlet

Minden kedves partnerének és volt hallgatójának kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván az SZTE Zeneművészeti Kar és az SZTE Alma Mater!

Tavaszi Hárfa Napok ZMK-s hallgatókkal a múzeumban

Ifjú hárfaművészek kamarahangversenyét hallhatják az érdeklődők május 26-án, vasárnap 17 órától a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.

A ZMK hallgatói kaptak először diplomát

A Szegedi Tudományegyetem tizenkét kara közül elsőként a Zeneművészeti Kar tartotta meg hagyományos diplomaosztó ünnepségét június 27-én a Tisza Lajos körúti épület Fricsay-termében.

Az oldal teljes megtekintéséhez jelentkezzen be!