hu

Regisztráció

Eseménynaptár

22kedd
2018. május
2018. május
 HKSzeCsPSzoV
1830123456
1978910111213
2014151617181920
2121222324252627
2228293031123
2345678910

Friss állásajánlatok

Mentorprogram

Az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramja keretében a hallgatók volt SZTE-s szakemberekhez jelentkezhetnek 4 hónapos időszakra.  A személyes kapcsolat kialakítása mellett a kiválasztott hallgatók rálátást kaphatnak az adott szakterületre illetve a cégen belüli karrierlehetőségekre, feltehetik szakmai kérdéseiket, projektmunkákban vehetnek részt és építhetik kapcsolati hálójukat.

A 2014. tavaszán indult program célja a munkaerőpiacon elhelyezkedett SZTE-s alumnik szakmai tudásának, tapasztalatainak becsatornázása a jelenlegi oktatási rendszerbe, így a hallgatókban reális szakmai kép kialakítása, a gyakorlati ismeretek munkáltatói szemszögből való átadása.

 

logok_web20160919.jpg

A mentorok feladata proaktív módon válaszolni a hallgatók kérdéseire, a professzionális, szakmai viselkedést illetően példaként állni a hallgatónak, támogatni/bátorítani a hallgatót a számára legmegfelelőbb pálya irányába.

 

A program keretében a mentorok bemutathatják a cégen belüli  karrierlehetőségeket, egy szakmai sajátosságait akár árnyékprogram-szerűen,  valamint a kiválasztott hallgatókat személyesen és online tanácsadás formájában is támogathatják, illetve blogot vezethetnek szakmai témákról.

A kiválasztott hallgatóknak lehetőségük van az új szemeszterben is négy hónapon keresztül, 

2016. október 1. – 2017.  január 30. között

  • az adott fogadóintézmény mentorával kapcsolatot kiépíteni,
  • online és személyes tanácsadásokon részt venni,
  • megismerkedhetni az adott cégen belüli karrierutakkal,
  • szakmai és karrier témákban kérdésekkel a mentorukat keresni.

Az előző ciklusok mentorai:

2013/14-es tanév, II. félév

2014/15-ös tanév, I. félév

2014/15-ös tanév, II. félév

2015/16-os tanév, I. félév

2015/16-os tanév II. félév

Alumni Mentorprogram - még mindig lehet jelentkezni

Még mindig vannak megpályázható helyek, ezért továbbra is lehet jelentkezni az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjára!

Még maradt pár hely a mentorprogram őszi ciklusára

Ezekre szeptember 30-ig várjuk a jelentkezést. 

Interjú Láda Flórával, az SZTE Alma Mater mentorprogramjának egyik legsikeresebb hallgatójával

Láda Flóra négy ciklus óta működő alumni mentorprogramunk egyik legsikeresebb hallgatója volt. A munkaügyi kapcsolatok szak és a hallgatói önkormányzatban való aktív tevékenykedés mellett vált Bessenyei Zsolt, a Pick Szeged Zrt. regionális HR igazgatójának mentoráltjává. A Flórára kétségtelenül jellemző „fiatalos lendület, kitartás és alázat” mellett bizonyosan ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a program után Svájcban vált gyakornokká, majd Zürichben tanulhatott tovább.

A 2016/2017-es tanév őszi félévének mentori felhívásai

2016 őszén indul az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjának következő szakasza, ahová várjuk a hallgatók jelentkezését. Az egyes cégek felhívásai itt tekinthetők meg

Hallgatói jelentkezési lapok

Hallgatóként innen töltheted le a saját karodhoz, szakterületedhez kapcsolódó jelentkezési lapot, amelyet kitöltve, aláírva, scannelt formában vagy postai úton kell elküldened az Alma Maternek. 

Mentorok bemutatkozása 2016 ősz

Ha kíváncsi vagy mentorainkra, pár mondatos fényképes bemutatkozójukat itt érheted el.

Mentorok karonként, szakterületenként - 2016/17 I. félév

Szeretnél részt venni a mentorprogramban, de nem tudod, kikhez jelentkezhetsz? Mi összeszedtük a 2016/2017-es tanév őszi ciklusában részt vevő mentorokat karonként, szakterületenként lebontva, hogy könnyebbé tegyük a választást.

Tekintsd meg a listát, majd töltsd le INNEN a megfelelő JELENTKEZÉSI LAPOT!

 

 

További mentorok jelentkezését várjuk!

Elindult a toborzás az alumni mentorprogram őszi ciklusára, olyan volt SZTE-sek jelentkezését várjuk, akik szakmai tudásukkal szívesen hozzájárulnának ahhoz, hogy egyetemünk hallgatói minél felkészültebben álljanak a munkaerő-piaci kihívások elé.

A 2015/2016-os tanév tavaszi ciklusának mentori felhívásai

2016 tavaszán indul az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjának következő szakasza, ahová várjuk a hallgatók jelentkezését. Az egyes cégek felhívásai itt tekinthetők meg:

Mentorok karonként, szakterületenként

Szeretnél részt venni a mentorprogramban, de nem tudod, kikhez jelentkezhetsz? Mi összeszedtük a 2015/2016-os tanév tavaszi ciklusában részt vevő mentorokat karonként, szakterületenként lebontva, hogy könnyebbé tegyük a választást. Néhány helyre MEGHOSSZABBÍTOTTUK a jelentkezési határidőt! FEBRUÁR 29. éjfélig az alábbi helyekre jelentkezhetsz:

2015/2016-os tanév II. félév mentori bemutatkozásai

Ha kíváncsi vagy mentorainkra, pár mondatos fényképes bemutatkozójukat itt érheted el.

Mentorok jelentkezését várjuk a Mentorprogram tavaszi ciklusára

2016 márciusában indul az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjának következő szakasza, ahová olyan volt SZTE-sek jelentkezését várjuk, akik szakmai tudásukkal szívesen hozzájárulnának ahhoz, hogy egyetemünk hallgatói minél felkészültebben álljanak a munkaerő-piaci kihívások elé. 

Interjúk mentorainkkal

Olvassa el már több ciklusban részt vett mentoraink véleményét az Alma Mater Alumni Mentorprogramjáról!

Információk a Mentorprogram előző ciklusáról

Tekinse meg itt az előző ciklus mentorainak felhívásait, a mentori helyek karonkénti felosztását és az előző nyitórendezvényen készült fotókat. 

Alumni mentorprogram - hogy is néz ki?

Mi az alumni  mentorálás?

Az alumni mentorálás személyes kapcsolat egy tapasztalt szakember és hallgató között. A mentor megosztja tudását és tapasztalatait a hasonló pályára készülő hallgatóval, hogy segítse annak szakmai előmenetelét.

Egy jó mentor ismérvei

"...a jó mentorok ismérvei: elérhetőek, időt szánnak rád, példa alapján vezetnek, kommunikálnak, tiszteletre méltóak, és ők is tiszteletet mutatnak."
Joel Peterson, a Stanford Business School elnökének cikkében 10 olyan ismérvet sorol fel, amelytől megértjük, miért is jó ha van egy mentorunk. Gondolta volna, hogy átvitt értelemben akár egy történelmi személy is mentor lehet?  

Leendő mentoroknak

Ősszel indul az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjának újabb szakasza, ahová olyan volt SZTE-sek jelentkezését várjuk, akik szakmai tudásukkal szívesen hozzájárulnának ahhoz, hogy egyetemünk hallgatói minél felkészültebben álljanak a munkaerő-piaci kihívások elé. A mentorok jelentkezési határideje: 2015. augusztus 31.

Mentorprogram kisokos

Kattintson a képre

Mentorainkat idézzük

Az előző ciklusban részt vett mentoraink értékelték mentoráltjaikat. Ezúttal az ő gondolataik közül szemezgettünk, inspirálva ezzel hallgatóinkat, hogy jelentkezzenek az őszi ciklusra.  

Hallgatóink mondták

A mentorprogram egyes ciklusainak hallgatói visszajelzéseiből válogattunk. Ha kíváncsi vagy, hogy érezték magukat mások, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a program során, olvass tovább.

BLOGOK

Mentoraink közül páran blogot indítottak, hogy még több hallgatót tudjanak segíteni szakmai vagy karrier témában, ezeket  gyűjtjük itt össze:

Hírek, Programok

Ha esetleg nem kerültél kiválasztásra, vagy későn vetted észre a lehetőséget, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy, akkor is van lehetőséged csatlakozni a programhoz. Akár Céglátogatások, akár online fogadóórák keretében. A legfrissebb lehetőségeket itt találod:

Segítségnyújtás bécsben tanulni készülő hallgatóknak

Volt szegedi filozófia szakos hallgatónk jelenleg a Bécsi Egyetemen folytatja tanulmányait. Ha te is Bécsbe készülsz, és szükség volna információkra, valakire, aki segít eligazodni a rendszerben, írj nekünk az info@sztealmamater.hu címre.