huen

Regisztráció

Eseménynaptár

24csütörtök
2018. május
2018. május
 HKSzeCsPSzoV
1830123456
1978910111213
2014151617181920
2121222324252627
2228293031123
2345678910

Friss állásajánlatok

Programok

Élménybeszámoló Bolíviáról a trópusi üvegházban

Ez évi utolsó, évzáró eseményére kerül sor 2016. december 17-én 17 órától a Füvészkert Trópusi Üvegházában.

Interaktív karácsonyi Lego kiállítás és játszóház decemberben

December 9-21 és. és december 28-29-én interaktív karácsonyi Lego kiállítás lesz a Szent-Györgyi Albert Agorában a LUG Szeged - Szegedi LEGO® Klub rendezésében.

Változó világ, változó személyiségi jog

A Szabadegyetem idei szemeszterének záróelőadásában nem más ad elő, mint Dr. Görög Márta.

Programajánló a Somogyi Könyvtár kínálatából

A Somogyi Könyvtár aktuális programjai

SZTE Alma Mater Classic Brahms hangversenysorozat II. hangverseny

Az idén is megrendezésre kerülő SZTE Alma Mater és SZTE Zeneművészeti Kar közös szervezésű koncertsorozatának második hangversenye.

Olasz filmmaraton

OLASZ FILMMARATON kezdődik olasz nyelven, angol felirattal, november 26-27-én, a belépés díjtalan!

8. Szegedi Képregényfesztivál és Vásár

A fesztivál idei előadói között megtaláljuk az ország különböző részéről érkező szakembereket és alkotókat éppen úgy, ahogyan a szegedieket is. Folytatódik Váradi Gábor képregénytörténeti előadássorozata, visszatekintünk az 1956-os eseményekre a képregények szemüvegén át, bepillanthatunk Star Trek szövevényes világába, hallhatunk a képregénygyűjtemények értékéről valamint helyet kapnak a szubjektív alkotói bemutatkozások is.

XXIII. Szent-Györgyi Napok

Immáron 23. alkalommal kerül megrendezésre a Szent-Györgyi Napok, melyre idén november 11-20. között kerül sor.

Pletykálásra születtünk? - Mit mond a mai nyelvhasználat a nyelv kialakulásáról?

Dr. Sándor Klára az SZTE BTK tanára szembe megy a közhiedelmekkel, és a Szabadegyetem előadássorozatának keretében bemutatja a nyelv kialakulását vizsgáló legújabb kutatások eredményeit.

Emlékkiállítás Dr. Kulka Frigyes tiszteletére

Emlékkiállítás nyílik Dr. Kulka Frigyes tiszteletére november 17-én a TIK-ben.

Kísérletek kavalkádja a Szent-Györgyi Albert Agórában

Természettudományos családi nap az Agórában a SzeReTeD labor szervezésében.

XXIII. Szent-Györgyi Napok

2016. november 17-19. újra megrendezésre kerülnek a Szent-Györgyi Napok.

Márton-napi játszóház a Móra múzeumban

Márton-nap apropóján családi játszóházat tartanak a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. November 12-én, szombaton délelőtt a résztvevők élő ludat simogathatnak, Márton-napi lámpást és lúd szélforgót is készíthetnek.

Szelke-Tulipán Éva előadása Köztársaság tér 1956 címmel

1956-os Köztársaság téri eseményekről tart előadást Szelke-Tulipán Éva.

Goethe Sulimozi

A Belvárosi Moziban vetítésre kerül a német nyelvű (német feliratozású) Fack Ju Göthe 2. című vígjáték. A vetítésen való részvétel díjtalan, ám előzetes regisztrációhoz kötött!

A tudástér következő előadása: A pszichoszociális kutatás és az egészségügyi ellátás elfogadása

2016. november 9-én szerdán 12:00 órakor az SZTE BTK Pszichológiai Intézet Várkonyi termében most angol nyelven a Tudástér bemutatja: A pszichoszociális kutatás és az egészségügyi ellátás elfogadása (Psychosocial Research and the Acceptability of Care) című következő előadását. Az előadás nyilvános!

Előadó: Prof. Michele G. Shedlin, PhD

Könyvbemutató - Wisinger István: A Nobel-díjas kém

2016. október 25-én 17:00-tól Szent-Györgyi Albert életének egy szakaszát feldolgozó regény bemuatójára kerül sor a Korona Hotelben.

A Szabadegyetem programsorozata folytatódik

A kisebbségi státusz nem csak azokra vonatkozik, akik kevesebben vannak egy társadalomban, mint a nemzetiségek, a fogyatékossággal élők, a vallási kisebbségek, vagy a szexuális másság csoportjába tartozók, hanem azokra is vonatkozik, azaz ránk, nőkre, akik szám szerint a legtöbb országban többen vagyunk, de a lét minősége szempontjából hátrányt szenvedünk. Bourdieu által megfogalmazott három fő tőketípus, a politikai, a gazdasági és a kulturális tőke tekintetében a női kisebbségnek kevesebb van mindháromból, mint a férfiaknak

Barokkzene koncert az SZTE Zeneművészeti Karán

2016. november 5-én 18:00-19:20 órakor Az Olasz Kultúrintézet, a Puglia Sound, az SZTE Olasz Tanszék, illetve az SZTE Zeneművészeti Kar bemutatják:

LA VILLA BAROCCA ensemble
CHACONNE! Barokkzene koncert

12 óra 56-ért. 12 órás Wikipédia szerkesztőmaraton 1956-ról

Az Őszi Kulturális Fesztivál részeként az 56-os forradalom évfordulójának ünneplésére az SZTE Klebelsberg Könyvtár olyan Wikipédia szerkesztő-maratont szervez.

Csontváry Öreg halásza Szegeden

Csontváry ikonikus festménye Szegedre érkezett: az Öreg halász című alkotás a Pompeji-kiállítás apropóján vendégeskedik a Fekete házban. A különleges képet akár már a Múzeumok Őszi Éjszakáján is megtekinthetik az érdeklődők október 15-én, szombaton.

A betűvetők újra összülnek

Te is könyvbolondnak tartod magam? A nyári programjaid mellett volt időd olvani is? Akkor ezt a programot nem hagyhatod ki!

Fuvolás szakmai nap Szegeden a FAFUVI jegyében

Fuvolás szakmai napot tartanak Szegeden a FAFUVI jegyében

Bódás Péter emlékhangverseny

Az SZTE Zeneművészeti Kar hangversennyel emlékezik meg Bódás Pétterről.

Bevezetés a kínai kalligráfiába

Idén ősszel Intézetünk kedvelői megismerkedhetnek Horváth Janisz kalligráfus mesterrel, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tanárával. A hangzhoui Kínai Művészeti Akadémián szerzete képesítését. Emellett grafikusként, valamint tipográfusként is tevékenykedik.

Somogyi Könyvtár programsorozat

A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár szokásához híven idén ősszel is kulturális programokkal várja az érdeklődőket. 

Miért járjunk iskolába?

A Mentor(h)áló és az IH Rendezvényközpont együttműködésében szeptemberben folytatódik az az elmúlt időszak legnépszerűbb sorozata, a Pedagógiai Esték!

Az Isteni színjáték forrásai és hatása - konferencia

Sok szwetettel meghívjuk a 2016. június 16-án az SZTE BTK kari konferenciatermében tartandó "Az Isteni színjáték forrásai és hatása" című konferenciára. Részletek:

Szecesszió: a századforduló üzenete – kiállításmegnyitó a Somogyi Könyvtárban

A Somogyi-könyvtár első alkalommal vesz részt a szecesszió világnapja (június 10.) rendezvénysorozatában. A könyvtár gyűjteményének a szecesszió időszakában készült legszebb kötetei, könyvillusztrációi, folyóiratai és dokumentumai idézik meg a századforduló meghatározó stílusirányzatát, kiemelve annak megannyi szegedi vonatkozását a művészetektől az egyedi építészeti remekekig.

Meghívó Tóth Alisa - Fizikaország kapujában című gyermekkönyv illusztrációinak megnyitójára

Muhi Béla: Fizikország kapujában című könyvének illusztrációihoz készül kiállítás a Somogyi Könyvtárban, melynek megnyitójára várjuk Önöket szeretettel. Az illusztrációkat Tóth Alisa készítette, Máskép(p) - Köztünk élő alkotók kiállítássorozatunk egykori kiállítója.