huen

Regisztráció

Eseménynaptár

24csütörtök
2018. május
2018. május
 HKSzeCsPSzoV
1830123456
1978910111213
2014151617181920
2121222324252627
2228293031123
2345678910

Friss állásajánlatok

Sport

SZEDEÁK-Alba jótékonysági mérkőzés

December 10-én 18 órától az Alba Fehérvár csapatával mérkőzik meg a Naturtex-SZTE-Szedeák.

Szerdán folytatódik a küzdelem a rájátszásba kerülésért

A Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabda csapata április 1-jén 18 órától az újszegedi sportcsarnokban a 2 évvel ezelőtti bajnok Alba Fehérvárt látja vendégül.

Csapat jó úton halad, hogy története során először bejusson a playoffba. Ehhez szurkolók is hatalmas segítséget nyújthatnak.

A belépés diákok és nyugdíjasok számára igazolvány felmutatásával ingyenes.

Szombaton a Jászberény ellen játszik a Naturtex-SZTE Szedeák

Csütörtökön (2015. február 12-én) ismét hazai pályán szerepel a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata. Az újszegedi sportcsarnokban 18 órakor kezdődő mérkőzésen a régi rivális Jászberény lesz az ellenfél, és a találkozó az alapszakasz-helyezések szempontjából sorsdöntő jelentőséggel bír.

Holnap Sportszombat a Hattyason

Augusztus 30-án szombaton 9.00 - 17.00 óra között egyetemünk polgárai, családtagjai és vendégeink díjtalanul használhatják Sportközpontunk Hattyas sori szabadtéri sportpályáit (kosár, tenisz, streetball, foci) és kondicionáló termét.

Kosárlabda: értékes győzelem a Jászberény ellen

Változatos csatában múlta felül a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata a vendég Jászberény gárdáját az alapszakasz legutóbbi játéknapján. A hazaiak győzelmüket elsősorban az utolsó negyedben mutatott koncentrált játékuknak köszönhetik.

Vízilabda: sima szentesi siker a megyei rangadón

Az első és utolsó negyedben mutatott jó játéka ellenére háromgólos vereséget szenvedett a Szegedi Vízmű Taylor&Nash női vízilabdacsapata a Szentes elleni megyei rangadón, az alapszakasz 9. fordulójában.

Szüleit is elutaztatná az olimpiára az SZTE-es gyorskorcsolyázó

Kónya Zsófia és bátyja jótékonysági akciót indított annak érdekében, hogy a sportolónő szülei is jelen lehessenek a téli ötkarikás játékokon.

Kosárlabda: az első idei győzelem a Szedeák célja

Új edző irányításával öt vereséget követően nyerne újra a szegedi együttes a férfi kosárlabda NB I/A-ban.

Az idei év első Sportszombatja

Január 25-én szombaton 9.00 - 16.00 óra között egyetemünk polgárai és családtagjai, vendégeink díjtalanul használhatják Sportközpontunk Hattyas sori szabadtéri sportpályáit (kosár, streetball, foci), kondicionáló termét.


Rövidpályás gyorskorcsolya: Lajtos Szandra a döntőig meg sem állna az Eb-n

Alig pár hete ért csak véget a téli Universiade az olaszországi Trentóban, Lajtos Szandra mégsem pihenhet, a szegedi versenyzőre ugyanis újabb komoly kihívások várnak az elkövetkező időszakban. A Szegedi Korcsolyázó Egyesület 27 esztendős kiválóságát a januári Európa-bajnokságról, illetve az azt követő téli olimpiáról kérdezte a SZEGEDma.hu.

Nyílt Nap cselgáncsozókkal

Szombaton (december 7-én) olimpikon cselgánycsozókkal nyílt napot rendez a Szegedi Judo Sportegyesület, a Hattyas sori Egyetemi Sportközpont Küzdősport termében.

V. Verba László Nemzetközi Ülőröplabda Emléktorna Szegeden

A Verba László Nemzetközi Ülőröplabda Emléktorna ebben az évben ötödik alkalommal kerül megrendezésre. A mérkőzések szünetében a szegedi Ülő Békák gyerekcsapat bemutató mérkőzést játszik a SZRSE gyerekcsapatával és a női válogatott tagjaival.

A rendezvény a Hattyas sori Sportközpontban lesz. 

 

SZTE-s hallgatók is részesülnek Magyar Sportcsillagok ösztöndíjban

Száztizenegy felsőoktatásban tanuló élsportoló részesül a jelenlegi tanév első félében a Magyar Sportcsillagok-ösztöndíjban, amellyel a kormány az első diploma megszerzését támogatja.Egyetemünkön is számos sikeres hallgató részesül állami ösztöndíjban.

Utolsó előtti Sportszombat az évben

Október 26-án szombaton 9.00 - 17.00 óra között egyetemünk polgárai és családtagjai, és az Alma Mater tagok is díjtalanul használhatják a Sportközpontunk Hattyas sori szabadtéri sportpályáit (kosár, streetball, foci, tenisz), valamint kondicionáló termét.

Sportnap mozgáskorlatozottaknak

Az Egyetemi Sportközpontban október 19-én szombaton 9:00-tól a Mozgáskorlátozottak Regionális Sportapja kerül megrendezésre.

Senior torna az Egyetemi Sportközpontban

Első alkalommal kerül megrendezésre október 4-én (pénteken) a "Senior-torna" nevű Alma Materes program. A sportközpont dolgozói fiatalos lelkesedéssel, sok szeretettel várják a mozogni vágyó idősebbeket.

Szent-Györgyi Albert Tenisz Emlékverseny eredményei

Az SZTE Erzsébet ligeti teniszcentrumában 2013. szeptember 22.-én egyetemünk néhai rektorára Szent-Györgyi Albertre emlékeztünk és tiszteletére második alkalommal rendeztük meg a teniszversenyt. Az SZTE Sportközpontja által meghirdetett versenyre több kategóriában, 27 versenyző adta le a nevezését.

 

Teniszverseny az SZTE oktatói, hallgatói és amatőr versenyzők részére

Szent-Györgyi Albert emlékversenyt rendez a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja szeptember 22-én vasárnap.

 A jelentkezési határidő szeptember 20-a. Részletek a plakáton:

Nyári sporttáborok gyerekeknek

A Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja nagy szeretettel vár minden általános iskolás korú tanulót a tanév befejezésétől nyári sporttáboraiba.

Az érdeklődők két tábor közül választhatnak...

Megnyitott az Erzsébet Ligeti SZTE Teniszközpont

A teniszközpont a 70-es évek vége óta működik 6 db kiváló minőségű salakos pályával, adogatófallal, felújított öltözőkkel várja a sportolni vágyókat.

Nyitva tartás: 2013. április 22 - október 31. minden nap 8 – 20 óráig.

Hosszabbított nyitva tartás (foglalás esetén) június 01 - szeptember 15. között 8 – 22 óráig.

Pályák használatának díjai:

Második helyen áll az EHÖK SE férfi vízilabda csapata

Sikeres hétvégét zárt a férfi pólócsapat. Egy döntetlen és egy győzelemmel zárt mérkőzés után a második helyen áll az EHÖK SE férfi vízilabda csapata.

Ismét Sportszombat Hattyason

Az SZTE Alma Mater tagjait is várják február 23-án, szombaton 9.00 - 17.00 óra között, amikor az egyetemi polgárok és családtagjaik, vendégeik díjtalanul használhatják Sportközpontunk Hattyas sori szabadtéri sportpályáit (kosár, streetball, foci), kondicionáló termét.

Reggeli ébresztő torna zenére 9 órától, majd utána jóga lesz az "A" teremben.

A külső pályán 14 órától edzést tartanak a triálosok. A programokba bárki bekapcsolódhat.

A falmászó terem 10.00 - 12.00 óra között szakember segítségével kipróbálható.

Szegedi sikerek a fallabda Ob-n

Hoffmann legyőzte Sebőköt. A Kenyérgyári úti Squash Club Szabadidőközpontban rendézték meg az ITC Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Squash Bajnokságot Szegeden. Hét intézmény 26 versenyzője vett részt az eseményen, amelyen a nőknél és a férfiaknál sem született meglepetés, az első két kiemelt került a döntőbe.

 

"Egyetemi Nyílt Nap a Napfényfürdőben"

A belépés SZTE-s diákigazolvánnyal és SZTE-s dolgozói kártyával INGYENES!

"Szabad szombat" a Sportközpontban

Január 26-án szombaton 9.00 - 17.00 óra között, egyetemünk polgárai és családtagjai, SZTE Alma Mater tagok és családtagjaik, vendégeik díjtalanul használhatják az SZTE Sportközpont Hattyas sori szabadtéri sportpályáit (kosár, streetball, foci), kondicionáló termét.

Szedeák-bravúr a Kaposvár ellen

A tabella második helyén álló együttes ellen aratott nagyszerű győzelmet a Szegedi Tudományegyetem által is támogatott kosárlabdacsapat az NB I/A csoportban. Dukicék nem álltak meg 101 pontig, 12 hármast szórtak a vendégeknek.

Squash Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokság

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség megbízásából az SZTE Sportközpont és a Squash Club Szabadidőközpont 2013. február 02 -án, szombaton 10.00 órától rendezi meg az ITC EGYETEMI ÉS FŐISKOLAI ORSZÁGOS EGYÉNI ÉS CSAPAT BAJNOKSÁG 2012/2013. helyi fordulóját.
A nap folyamán egyéni és csapat verseny is lesz.

Nevezési határidő január 28.

Tantsu

Tantsu a "Tantrikus Shiatsu" a shiatsu egyik formája (japán masszázs, mely az energia (Qi) áramlására és szabályozására épül a meridiánokban). A mozdulatsor csoportok és a gyengéd megtámasztó poziciók (Bölcsők) lehetövé teszik a speciális nyújtásokat és az akupunkturás pontok mély stimulálását.

TRX - forradalom a testedzésben

Az elit katonák barkácsolt sporteszközéből mára a fitneszvilág egyik legsokoldalúbb és  leghatékonyabb újdonsága lett. Napjainkban egyre jobban hódít a funkcionális tréning.  Az edzésmódszer gyakorlatai a mindennapi életből vett mozdulatokból építkeznek.  Jöhet a húzódzkodás a játszótéren, fekvőtámasz a kerti padon, a használható eszközök végeláthatatlan sorával. 

Bikram jóga

A szabadtéri sportoknak határt szab a beköszöntő rossz idő, de hogy jól felmelegítsük a hangulatot és a sportolási körülményeket, egy újabb különleges jóga stílussal, a bikram jógával ismerkedünk meg. Kulcsszavakban: 38- 40 celsius fok és 26 egymásra épülő gyakorlat.

1 embernek tetszik